i taket lyser lamporna


det är något speciellt med Paula
och det är fint ^^

året som gick,

tiden börjar rinna ut för året 2009.
ett år som känns som egentligen är lång tid, men tanken på hela året känns som betydligt kortare. så mycket som hänt, som skrattats, som gråtits, så många tankar som förstört och så många som räddat. så mycket ångest. så mycket sjukdom. och så många nergångar och så mycket pepp jag har fått. nedräkningar har gjorts och jag har umgåtts med världens finaste vänner. stryk under världens finaste vänner noga.
så ska jag påminna er om mitt år.

januari hade sina ljuspunkter men också motgångar. en andra chans gavs och slängdes i papperskorgen en månad senare. vänner fyllde arton och hade fest. sms skickades. jag blev sjuksjuksjuk och missade roliga kvällar. och missade tid till att plugga fysik A som klarades av. Det klippte sig inte med det, istället klippte jag lugg. och dagen efter åkte jag till Laholm med ett gäng varav en ville åka pulka i skidbacken och att möta danskar i korridoren blev ett minne inristat. ett annat inristat minne i mitt ansikte är mina små ärr från min omtalade hjärnskakning som jag fick av att ramla i skidbacken, minneslucka och uppvaknande efter tiotal sekunder brevid danskar. och en kram av helena som såg mig gråta för första gången på sex år. lite för ärliga ord från andra och ett fjuttigt "om du inte hade sett ut sådär hade man ju slagit dig" och lite för oroliga föräldrar. (eller förälder, ni kan ju gissa vem av dem)

I februari fortsatte oroandet. jag såg ut som en star wars-gubbe i ansikte och var inte tillåten att cykla eller sitta vid datorn på två veckor. mycket gick åt skogen. jag och min popvän började räkna dagarna till coldplay i min kladdbok, min kära bok som försvann. labbar med grodor där skrattet inte hade något slut, och uselt prov i kemi gjordes och på lovet tvingades jag upp i en skidbacke igen, inte okej. och Rebecka slutade i klassen!


mars kom med lite simmande i skolan och en coldplay-biljett kom flygande från luleå genom z-grisens hand. Jag köpte någon av mina första rosetter. Konserter gjordes, både katastrofala och lite bättre. basse-dans är ett ord som jag fortfarande tycker är kul. kalla gator ramlades fram och lite hopp och ljus kom. nedräkningar gjordes ständigt och skolan gick faktiskt okej.

aprilhimlen började nästan med lov direkt. jag fick mina glasögon ♥, hb kom ner som present från helena och jag fyllde arton år. men om jag skulle vara vuxen för det, nej. jag ramlade med cykeln och räddades av min cyklande vän när jag krockade med "ajaj min hand!". MMMbop. nationella och sen blev jag sjuk igen.

även i maj var jag arton ju. dah. vänner fortsatte fylla år samtidigt som ångesten inför prov bubblade inom de flesta. såsom de bubblande överväldiga känslorna som gjorde att man inte kunde sluta fnittra på golvet vid våra skåp. stressen blev mycket vad jag kommer ihåg. men det var ljust ute och lättare att ta sig igenom. picknick i Lund, blåa tungor och blåa moln. tal hölls och en middag på lektionstid gjordes. det blev slutet för retoriken och slutet för min rosa mobil kom samma vecka.


men det var inte slutet på en ljus tid.
sommaren kom, den fina sommaren. efter att alla tagit studenten och vi själva haft avslutning handlade mycket om inboxar, kakor och en liten lycklig tid. den tiden som innefattade picknick i folkets park med fina vänner, jag och jenny hade en fight med latexsvärd, möten på stadsbiblioteket och lite fina känslor. och en midsommar som fnissades bort.

efter att resan till gryt hade gjorts var det nästan dags för olivias sommarfest. den sommarfest där jag träffade det närmsta jag kommer till flickvän. för första gången. eller Alex som hon också kan kallas. det är väldigt galet att jag inte ens har känt henne i ett halvår. när det känns som mycketmycket mer. det är lite fantastiskt. ja.

fler picknickar, så mycket skratt både på kullar och stränder och fikor gjordes. utekvällar på balkonger och vilsecyklande i malmö. underbar var sommaren. och hela tiden gjorde jag nedräkning till coldplay tills det slutligen var dags. efter en malmöfestival en vecka lång och skola hade startat. flög jag och miss piggy till Stockholm där två norrländare väntade. där köande gjordes även med Linnéa och kön allt blev trångare. men jag säger fortfarande att det är svårt att slå den helgen och Coldplay.
jag kommer inte släppa den konserten. jag vill mest se dem igen & igen och igen. och bara några dagar senare såg jag och Helena självaste Jude Law! ah. det finns en autograf i min kalender. den är helig.


Under hösten blev jag tyvärr tvungen att tänka på skolan också. lite saker att bli arg på och många fikor har gjorts. Gubbar på armar har ritats, lappar har skrivits. och bloggen har varit igång.
utgångar har gjorts.
nervositet har gåtts igenom. och i Linköping bodde jag en vecka under praktiken i Motala. lovet därefter blev dock bra. lulebon kom ner och veckan försvann lite för snabbt. glada gator ramlades fram och Håkan Hellström lyfte dimmiga dagar. Såsom coldplay (men det visste ni redan). 
ångesten stannade och lite av den positiva inställningen försvann.
men peppad blev jag! och någon med nya glasögon dök upp och ger mig kickar.
det vände tillbaka till en glad frida som hoppar upp och ner. när allt var över.


grattis, du är nu nära slutet. om du har läst hela. jag hade knappt orkat själv.
men ge mig ett bättre 2010!
men jag ska inte tacka för året bara i bloggen men tack!
och stanna med mig och var med på nya äventyr♥


Det finns en gräns,

Okej. Det finns en gräns på hur Nördig man får vara. Just nu sitter jag i stan med paula och helena. Eller helena jobbar och jag nyser. Paula påpekar min rosett som ligger på bordet. Hihi. Och hihi är precis hur man förklarar paula eftersom hon säger det så ofta. Det är för kallt ute. Dör lite. Men någon gång ska jag ta mig hem ikväll så att ingen blir arg! So long.

på en skenande cykel

piano känns rätt ikväll. att lyssna på, tyvärr är det lite för sent för att spela. annars hade jag förflyttat mig 3-4 meter och tagit ut mina känslor på de saker jag kan spela. som en slags terapi. inte för att jag mår dåligt, nejnej. men jag lider av humörsvängningar idag och det är så underbart! med viss ironi.

men det har hänt bra saker idag. jag kom försent till mitt och camillas möte. (inte mitt fel, mammas fel) trötthet, massa skratt och updates. vilket vi borde ha betydligt oftare. eftersom hon står ut med mina slag, mitt sökande efter skor och eftersom hon vet vilka saker som är frida. och för att hon reagerar glatt och livligt på det jag säger!


kvällen kom. död som jag var. återuppstod jag först när jag satte mig på cykeln och tog mig till bullvägen. där var jag också sen (inte mitt fel, resten av familjens fel) men möttes av två underbara ungar som stod ut med mig när jag låste mig för några minuter och dem som blir bästa dubbelmackan. ja.


tumme upp för dagen!


en söndagskväll, jajamen!



Julklappsbyte och sjuka händelser med z-grisen. världens bästa rim, skratt och mycket prat fyllde kvällen. Även om det kanske blev sjukare än planerat, lite fler personer än bara vi två. Kanske ska man fråga svarens bok om det var meningen, eller om det var en slump. en slump som vi inte kommer glömmA.

jul i linköping stad


ja, jag har ju varit där förr så jag säger något min mormor sa istället.
det får räcka.

-Frida tvättar ofta håret
hon ser ut som dollyfåret


jag tackar.

have yourself a merry little christmas

mysterium över ord. över ord som kan vara svåra att skriva, och ännu svårare att säga. men det är ju fortfarande bara ord med någon betydelse. om den betydelsen då betyder något.
om jag hade vågat, om jag hade varit mer framåt. vart hade jag varit idag, denna dag. eller om jag bara vågat den gången. åh.
men jag är glad ändå. så himlahimla glad så att jag hoppar runt hela tiden, fortfarande. den där extra kicken som jag vet var den finns, behövs då och då. ja. den kicken är allt bra.

något annat som är bra, som jag tänker på ikväll är mitt absoluta favoritband. som jag inte heller nämner vid namn. fyra månader har gått. fyra månader som känns som en evighet, men på ett sätt så nära. jag ler och minns. minns känslan av att stå där och vara lycklig och viljan av att vilja göra det igen är enorm. åh. för vem hade inte velat det.

något annat man kan vilja är att fira jul. för julen är en tid då man samlas med de allra närmsta och bara umgås. andas, kopplar av. kanske har man en fin julgran med lysande ljus i och kanske har man då fått den rätta julstämningen.
med släckta julljusstakar i fönstren och ingen julgran vi har. åker jag imorgon till min andra hemstad. jakten på julstämning är stor, även om vi har snön härnere så är jag inte ett dugg van vid tanken att det om ett dygn är julafton.
men nu är det ju så.

så ni får ha det underbart. hitta den underbara julkänslan.
för nu ska jag och bloggen försöka fira jul.

puss!


mystery of you,



jag har en vän som har en röd mössa. En väldigt fin sådan, såsom jag försvarade den en gång. en bit personlighet. en personlighet som tycker om att tappa saker på golvet, säga till mig att ett skämt går för långt och att jag är en tönt. 
hon tycker också om att prata om att ramla gator fram, minnen av aprilhimlar och olika frågeställningar om att det till exempel är en stor sensation att jude law setts på en meters avstånd eller att ett mönster är väldigt fint.
och den personligheten tycker jag om. och därför är denna röda mössa något fint som ska gillas.


You laugh until you cry



vissa kvällar tillbringar tillsammans med två lysande stjärnor där man kunde dricka kaffe eller te. skratta tills tårarna rinner, vandra i snön under decemberkvällar och prata av sig, fnittra och le.

Lov-is-a




jag vandrade vidare denna tisdag till Lovisa. min solskensfyllda 16-åring. den 16-åring som sa att jag var hennes förebild. haha, att man inte behöver vara seriös och ansvarsfull när man är 18. och istället vara glad och flummig som jag då är. det känns bra att man gör någon nytta här i världen.

say it to me now



jag skulle hämta min reserverade bok och låna lite böcker till projektarbetet. så därför drog jag med mig min färgglada vän. och kom tyvärr lite försent. men bra var det, nog för att jag var glad innan, men jag blev solskenet tack vare det.
det är så jag uttrycker mig.

can't help it,

mamma: frida, vill du titta på något?
Jag: nääää, men ni kan se Madagaskar 2 utan mig.
Mamma: vill du inte se den då?
Jag: jag såg den 22 november 2008, så det är lugnt
Mamma: men frida *suckar*


It's like forgetting the words to your favorite song



funderingar. jag packar. slår in paket, för allt måste göras, även om jag inte har någon lust.
och imorgon vill jag göra annat. innan jag åker på tisdag.
så det kanske blir ett längre mer genomtänkt inlägg imorgon. vi får se.

och så tycker jag att ni ska lyssna in det jag packar till.
Regina Spektor – Far

det är så fint. till den här söndagskvällen som innehåller 0% ångest + 100% viljan att gå och skratta någon annanstans än i min rullväska.









jag åker pulka hela dagarna



idag har jag åkt pulka, gjort snöänglar, lekt i snön tagit igen prat 
nynnat & skrattat,
med min fina fina Karolina.

vilket alltid är lika lovely.


I'm proud

jag är så nöjd med min design nu och min header och allt. så bra har jag aldrig lyckats innan. wihi. nu ska jag nog somna i tid. ha de.

I'm ..., you're cold


på promenad genom stan med vännen med röd mössa.
och prata om allt och lite till. vilket aldrig är ett problem, även under iskalla decemberkvällar.





jaså

"vi är nu ca sju-åtta minuter försenade och kommer inte komma i tid. på grund av det där vita som inte är målarfärg."
- busschaufför med humor


förhoppningar och regnbågar

första sovmorgonen på en lång evighet. känns det som. och jag har planerat att inte göra något ansträngande.
nu hoppas jag att ni är superglada över att det är jullov. även om jag tjatar om det. 
jag ska in till stan och göra min z-vän sälle en stund. för det behövs idag med. men än sålänge jobbar hon tills någon gång. så jag vill egentligen sova tills dess. mm sömn. ja.

haha, jag kanske verkar borta i tanken. och det kanske stämmer.


du är det finaste jag vet

jag fick hindra mig själv från att inte springa hem till min vän idag. hade jag gjort det, hade jag ramlat. men jag känner känslan i benen som bara vill dansa och skrika av glädje.
hemma hos min vän på 'bullvägen' träffade jag också en annan vän. fnitter, massa prat. morotskaka och lite annat. ja.
eftersom det är snö ute var det dumt att inte ha snöbollskrig. så lite dans med lyktstolpar senare träffade många snöbollar mig och jag träffade inte lika många. nänä. hehehe.
men det gäller att ha rätt sorts krig med rätt personer. så att man kan mysa med musik och ligga i en dubbelmacka efteråt.

Jag mår rätt fint just rätt fint just nu! Det är lov och jag ligger i världens bästa dubbelmacka!
- Alex


exakt så fint kan det vara.
och den fina känslan vill man inte förlora.
det som man vill ha kvar.
det som är så värdefullt.

white snow

vi hade skolavslutning i skolan där rektorn naturligtvis fick in sin höga procent som trivs på skolan. lite om snön och sjungande av kören.

Thomas berättade hur trevligt det är att ha de visst antal timmar som vi har tillsammans, innan vi ramlade vidare till bussen för att hamna på fiket.
för att umgås med vänner som har med sig nål och tråd ifall det skulle behövas.


och för att äta kakor som nästan blivit en klassiker under hösten.
och prata lite för högt, göra high five och le stort.

och så var det dessutom jullov.
u n d e r b a r t.

marshmallows

det var även julavslutning hos flöjtensemblen idag. är var kakor, högt skratt, flöjtfix, en Lovisa av sitt eget slag och lite blyga yngre människor.

"den här kommer hamna i fridas blogg"

jag pratade lite för högt när det var ett mycket viktigt hänga gubbe-ord på tavlan och Helena ruled the world när det gällde att sjunga en sång som började på en viss bokstav.

och slutligen var det dags att bege sig vidare ut i snön och kylan igen.


och världen förtjänar inte dig

att vara utan ångest är så befriande att man nästan letar efter något att ha ångest över. men snälla, ha inte det. jag säger det till mig själv och till er som nu läser det här.
ha inte ångest över några julklappar heller, för så allvarligt ska det inte vara.

istället tycker jag att du ska göra som jag gjort idag och träffa en fin vän i stan och le lite större än normalt. prata av dig och lyssna på varandra. avbryt inte. andas. ta vara på stunden. även när kylan biter i kinden. när man får lov att dansa fram som stela pingviner för att inte ramla. och säga att landet egentligen inte är till för någon av oss.
men det är himla fint, med rätt sällskap.



saknad

åh. jag känner mig som en oförstörd 16-åring som fnittrar åt allt och lite till. Säger torra skämt som inte alls är roliga (jo, men ingen annan tycker det) och inte är som alla andra. jag vill hoppa upp och ner och springa glada gator fram. fika så att det aldrig tar slut. Le det där speciella leendet och slippa all ångest.
och detta vill jag göra tillsammans med mina vänner.
så som jag gjorde innan så mycket kom emellan. innan ångest och problem kom i vägen.

det är mina framtidsplaner.

20 december 2007.
men seriöst var jag läskigare på den där tiden. hahahahaha, så ikväll skrattar jag åt bilden. jag dör.

Laughing with blue lips,

det är lyckat idag. den enda anledningen till att jag skulle bryta ihop igen är försvunnen. jag klarade matten. och därmed är tusen stenar är borta. från mina milslånga ben. så. härligt.
så därför hamnade jag, z-grisen och fröken kajsa på ett ställe där man fick hur mycket påfyllning man ville. och lite mat. slag i bordet och prat som aldrig tog slut.
underbart fin dag, så här en onsdag!
även om det är iskallt och snö ute. och även om jag fryser nu!


och för ett år sedan blev jag uppskriven på skidresan. vi hade biologiprov och jag var nog banne glad då med. eller nya hopp tändes. som ett adventsljus i mörkret.


kan jag gå med dig hem från bussen?

en tisdag då det snöar och är väderkaos över hela landet. kanske en vanlig tisdag.
ja, en vanlig tisdag, en gladare sådan.
då jag sitter framför datorn, skär mig på rivjärnet av klumpighet, fått en ny rosett och ler av alla tankar. gör nya fina spellistor och tänker.
på fina minnen och på mina vänner som har stått ut med mig den här hösten. jag kan inte påstå att jag varit något solsken som alltid svävat på moln.
nu ler jag. nu.

jag har inte gråtit på en vecka. och jag försöker fortsätta i den banan.
för jag har saker att se framemot. och saker att kämpa för. och det är jag inte ensam om!

så ta min hand jag följer dig vi ska åt samma håll

puss och sov gott!


för en kort kort tid

jag tittade på honom
han tittade på mig

äh vilken tönt du är frida.
nu är jag t-y-s-t.


We've been living inside a bubble,

det är måndag idag, igen.
men det är lugnt i och med att vi princip har lov nu. 4 dagar kvar. vilket är en helt marvellous känsla. det är inte mycket mer än att hålla ut.
och allt eftersom dagarna går flyger mina fjantiga tankar vidare. haha, jag pratar på facebookchatten med rebecka som missförstår mig hela tiden. det är många som gör det.
what to do ey,

min pappa har gått luciatåg idag. det tycker jag är så skrattframkallande som det går. och dessutom med mitt lucianattlinne.
it's only getting better.




jag har inte blivit märkvärdig, inte alls

jag är bra på att ramla fram över det jag säger, så att det jag menar blir tvärtom istället. att jag kan fnittra fram och glömma allt annat. så att jag verkligen bara förstår hälften själv.
så det kan gå. 
jag mår illa isch isch isch.
så jag kan inte skriva mer nu.
jag har inte ätit någon lunch. och kommer inte äta någon lunch.

istället passar jag på att spela håkan högt eftersom alla som hatar honom befinner sig på annan plats just nu. halelujah!


sensation,

jag är tvungen att skriva att jag faktiskt har varit ute och sprungit idag! wow dude.
för att ni ska veta.
och jag har ätit mycket kakor också. så det jämnar ut sig. men i alla fall!

natti natt.

och hela världen är så underbar,


ibland träffar man inte en vän på två veckor.
vilket inte är okej, när så mycket kan hända på fjorton få dagar. när livet kan ha känts surare än tidigare kan det ha hittat en ljuspunkt vid det här laget.
därför är det viktigt att inte ge upp när det är som mörkast. för det blir bättre. och det var ganska konstaterat av min kära vän igår.

i kylan gick jag vidare och gick en promenad med en annan fin vän.
min fina vän som för några dagar sedan fick mig att öppna ögonen igen. min fina vän som har funnits där med rätt ord hela tiden.

Och nu. nununu är jag så glad, himla glad hela tiden.
i alla fall så här långt. vad som händer härnäst vet jag inte, men jag tror nog att det blir bra. och i alla fall tills dess ska jag drömma vidare med ett leende på läpparna.


dream dream dream



fredagskvällen blev så galet bra!
och jag blir så glad när jag tänker på det och hela situationen. 2 dagar efter också. åh.
fina vänner, ångestfritt och glädje + lite vinglande. mums.

friday afternoon

min fredagseftermiddag innehöll lussekatter, lite för mycket skolprat men ändå skratt och glädje. förvånade blickar när jag sa att jag går ut då och då. "det trodde jag inte om dig." ehm.
utfrågning om vad som egentligen stod på min hand. och tankar som flög iväg.


min torsdag


innehöll avslutning hos adam, vilket är något man måste uppleva för att förstå hur skrattframkallande det är.


och cykla vidare för att gå på estetkonsert med min Rebecka

och avsluta dagen med ännu mer skratt.

Det här kallar jag nice!


wake up happy,

jag fick vakna upp-prat av min kära vän. och hon har så rätt. jag behöver skärpa mig.

och det kan kännas mycket lättare att ligga kvar i mörkret för det är bekvämmare än att våga ta ett steg upp igen men jag tror du måste våga nu.

tack!


magnificent

jag är ensam hemma. om man bortser från teddy. helt magnificent.
och något annat som är magnificent är nutella och pannkakor.
och inte lika magnificent är julkalendern som är usel. usch, även om jag inte ens sett ett helt avsnitt. men jag är inte längre i rätt målgrupp eller vad man ska säga.

Istället kan man sitta vid datorn (daaah) och vilja klicka hem rosetter till brevlådan. och alla kjolar som jag hittar. gah. det är farligt. men det skulle faktiskt behövas. klädbrist + jag hade behövt en liten kick.
men julklappar först. ja!


poss


Långa vägar

pappa kom hem idag. skönt, faktiskt. så har han med sig en massa skit med sig hem.
det var faktiskt fint.
det var en stund här hemma när alla var glada, och jag fick tårta för att jag hade haft prov. inget man vill fira. jag sa att jag inte har någon himla aning om hur det har gått. och ja. lite tjafs om cykeln och blabla.
senare slutade jag prata. inte lönt att bli utskälld. istället blir jag ledsen för det jag missar. och annat småskit.

nej. men nu ska jag lämna datorn.
för den ska användas till film igen. och jag ska isolera mig. eller sova kanske.
jag kan aldrig somna nu förtiden, så det kan behövas.


trötthet

matten är över. jag och fishbuddie har projektarbetat och jag är helt fullständigt död.
men min cykel står på heleneholm och "fååår inte stå där över natten."
så Nu ska mamma köra mig dit och så ska jag cykla hem. SÅ KUL.

lateeer

Öppna dina trötta ögon och släpp ut det

okej, en måndag i december.
förvirring.
cyklade iväg med ångest och lämnade tog med mig den. Ramlade upp och ner genom orden i min redovisning. tankarna spred sig vidare under dagen och saknaden av en vän blev större än tidigare.
jag hatar att bli avbruten när jag har något att säga. men det kan inte hjälpas alltid.

men det finns ljuspunkter som att jag träffade min citat-bästis och prataprataprata och skratta, samtidigt som jag lånade bok till svenskan och fick äta. det är sådana spontana stunder jag behöver mer. pepp-prat och en person som lyssnar och som säger "det är nice att klaga!" när det verkligen behövs. och "alltså herregud heter han verkligen ... ... ...?" hahahaha.
jag vet att bara en person kommer förstå.
men det får vara så.

och vissa saker har jag blivit mer irriterad på och vissa saker är jag arg på. här hemma var jag nära att bryta ihop, och möjligheten finns att jag kommer göra det när jag träffar någon igen. möjligheten är också att jag bara är fjantig. vilket skulle vara helt normalt.

och jag är fortfarande glad för andra.
och jag är fortfarande glad att matten är över imorgon.
vi fixar det!

tjabba tjena hejdå.


Moods that take me and erase me

7 december 2009.

jag vill inte mer, matten fixar sig nog. jag är glad för någon, sur på någon annan. och på mig själv.
så jag ska samla tankarna och skriva något lite senare.

& mitt horoskop i city stämmer idag 

Väduren 21/3 - 20/4

Du gruvar dig
lite över något
förstående.
kanske för
att du just nu
saknar någon som kan ge dig
stöd, råd och tips.


hur kunde det bli så svårt?

jag är seg. allt är segt.
ikväll ska jag åka till min bästis och prata, skratta och gråta.
och lyssna. nånting ditåt iaf.
pusspusspuss

det är bara repetition repetition repetition

.
jag går igenom kapitel efter kapitel. tal efter tal. tanke efter tanke.
minne efter minne.

allting går i repris.

here we go again,

mina fingrar är alltid kalla nuförtiden, och jag sitter och huttrar hela jag som om jag är nervös för något.
men nej, det är jag inte.
det är fredag, galet bra. jag ska iväg och äta och bara umgås med Karolina ikväll. Det var så länge sedan. så det blir fiint.
Annars så kan jag nog säga att matkön var nog det bästa idag, hihi.
hoppas era kvällar är brabrabra eller blir brabrabra.
ja-ja-ja.


på det lilla viset,

som om det inte räckte med att jag inte hade någon chokladjulkalender igår, så har jag inte det idag heller.
freaking skandal.


RSS 2.0